Trivia Dolorosa. Del 2.

Lättsmält fredagsunderhållning eller essentiell samhällsinformation? Här kommer ytterligare några korn av visdom ur förintelseförsamlingens pestsilo.

Visste ni att Odin från DEINONYCHUS numera ser ut som en korsning mellan en vitrysk hitman, Attila Csihar, Bruce Willis och He-man?

Visste ni att efter att ha egenhändigt demolerat hela backstageområdet på Club Hagalaz i tyska Elterlein fick gitarristen Hellchrist Xul från HAATSTRIJD till sist ta sin tillflykt upp i ett träd för att undkomma arrangörens vrede?

Visste ni att FURZE betyder ”att prutta” på tyska?

Visste ni att det bedrövliga stockholmsbandet A MIND CONFUSED senare bytte namn och blev det hyfsat överskattade men samtidigt creddiga KAAMOS?

Visste ni att IMMORTAL tagit slogans från Toblerone och Freia mjölkchoklad?

Visste ni att när SORHIN gjorde sin enda och ökända Europaturné 1998 så var ABSURDs andra demokassett ”Death from the forest” det enda som fick spelas i turnébussen?

Visste ni att GEHENNAH inför inspelningen av ”Decibel rebel” begärde 30 000 i studiobudget, spelade in plattan för 15 000 och festade upp resten? Sedan gick de ut och skröt om tilltaget i diverse fanzines och blev därefter tvungna att betala tillbaka till deras bolag Osmose Productions.

Visste ni att IN AETERNUM inte alls uppskattar att man kallar deras andra platta ”The pestilent plague” för den ”Den pestiga pesten”?

Visste ni att ULVER delat upp lyssnarna i två distinkta kategorier? De som bara gett upp och de som varje gång de besökt muggen exalterat kastar sig upp från toasitsen för att se om de den här gången äntligen skitit en korv av rent guld.

Visste ni att… Nä, skit samma. Här kommer hela anekdoten i berättarform. I början av det onda 90-talet skulle en yngling lägga några patenterade black metal-tjut på en portainspelning hemma i sin lilla studentlägenhet i Umeås mörkaste delar. Plötsligt avbröts han mitt under pågående inspelningssession av ett demoniskt argsint bankande på dörren. Utanför stod en GIGANTISK skogshuggare som med ytterst irriterad ton frågade:

”VAD I HELVETE HÅLLER DU PÅ MED?”

Ynglingen svarade: ”Öh, jag lägger sång.”

Replik skogshuggaren: ”SÅNG!? Kallar du det där för sång!?”

Visste ni att Mårten från ALGAION medverkade i Jeopardy för några år sedan? Om minnet inte sviker blev priset en SPA-weekend i Sunne för den gode Mårten.

Visste ni att bara de som är tillräckligt äkta kan stava till AZHUBHAM HAANI utan att behöva tjuvkolla på Internet?

Visste ni att Kamijo, även han känd från ALGAION, aldrig haft corpse paint?

Visste ni att Hatpastorn blev rörd till tårar under en bilresa upp till Kalix när Dr Panzram tittade ut i den kolsvarta och smällkalla vinternatten och konstaterade: ”Gud finns inte häruppe.”?

Visste ni att THRONE OF AHAZ utsökta demokassett ”At the mountains of the northern storms” har en titel som är så maffig att man tappar andan?

Visste ni att det finns ett amerikanskt band som heter NORSKA? De har inte ens vettet att spela black metal.

Visste ni att Korpr från NIDSANG blev så besviken över VONs bedrövliga återföreningsshow i England att han än idag blir rödblommig av ilska bara ämnet kommer på tal?

Visste ni att Dagon från INQUISITION var övertygad om att grishuvudena i kylen på backstageområdet i Frankrike var kvällens middag? Det säger ett och annat om standarden på maten när man är ute och spelar.

Visste ni att det var Satan själv som ställde sångljudet på EMPERORs monumentala rehearsal av brakhiten ”Moon over Kara-Shehr”?

Visste ni att bandet KILL är den enda gruppen på den här planeten som lyckats undvika att spela på klubben Baroeg i Rotterdam?

Visste ni att det blev en ytterst konstig stämning i början på 90-talet när följande episod utspelade sig? Satyr, Frost och några till befann sig i Oslos hamnområde efter ett gig och klockan närmade sig gryning. När några i gänget började ifrågasätta vad de egentligen gjorde där svarade Satyr att han väntade på en båt som skulle hämta upp honom och föra honom till sin by. Ombord på båten fanns eventuellt även ett fruntimmer Satyr var intresserad av. Frost blev då så upprörd och less över att ha stått och väntat i en smärre evighet på ingenting att han i berått mod stal en cykel och började åka iväg. Satyr sprang då efter och skrek:

”Frost! Kom tillbage! Frost!”

/Förintelseförsamlingen

13 svar till “Trivia Dolorosa. Del 2.”

 1. Tack för att ni livat upp stämningen en annars så dötrist fredagskväll!!
  Och att Daniel ”Dellamorte” medverkade i baren, var enda anledningen man bemödade sig kolla på den såpan!

 2. hahahahahahahahaha

  Det måste jag skölja ner med Dragon Force. 😀

 3. Haha, det där första om Odin i Deinonychus var mitt i prick!

  Jag började även gäsphostskratta så att jag blev tårögd när jag visualiserade för mig själv hur ”Frost! Kom tillbage! Frost!” utspelade sig.

 4. Hahaha… Det här var jävligt underhållande. Tackar!

 5. Men vad i helvete!? Kill har inte spelat på Baroeg men jag har till och med stått där och harvat?? Då får det fanimej vara nog! De hade åtminstone vänligheten att servera halv-hyfsade frikadeller den gången istället för vegetarisk pseudo-mat.

  Jag undrar om Dagon skulle ha trott att de 3 dagar gamla Corpus Christii-grishuvuden som jag personligen fick placera på scen (då scenteknikerna är vegetarianska zen-buddister…), och som sedan spenderade resten av tiden i 30-gradig värme i backstagebåsen, var kvällens middag. De var rätt trevligt sällskap annars när man ville ha en pikant odör för att vakna till liv sådär på den öldränkta kvällskvisten.

 6. En del av detta visste jag faktiskt, främst för att jag känner medlemmarna i Algaion väl får jag väl erkänna.

  Mårten är dock inte den enda black metal-”musikern” från Åtvidaberg som deltagit i TV-frågesporter, David från det sorgligt underskattade bandet Beltane vann till exempel biljetter till en en-kvinnas-musikal med Nanne Grönwall i Jeopardy. Han har även medverkat i ett par andra TV-frågesporter med varierande resultat. Dock alltid creddigt nog med Mjölner runt halsen.

  /David i Beltane 😉

 7. Har aldrig fått tillräckligt bra betalt för att bära corpse paint.
  Undrar vart historien om Satyr kommer från förresten 🙂

 8. Insulter of Jesus Christ! lär ha sagt ”vulva” i programmet Lingo, om jag inte missminner mig.

 9. Men varför skulle Satyr ropa på sörlandsk dialekt? Är han inte från Oslo, där det heter ”tilbake”?

 10. Med risk för att st å milsvida utanför denna obskyra lilla nisch, men det här är så roligt att jag måste hänga på… Visste ni att Danzig har/hade en katt som hette Fluffy. Fluffy Danzig.

  • HAHAHA!!! Det var fan sanslöst roligt. 🙂

  • …och att han åker på stryk efter att ha muckat gräl med ordningsvakt (eller dyl). Finnes på youtube.

   • Det var frontmannen i ett band som hade fått ställa in sin spelning för att det inte gick att flytta på primadonnan Danzigs framträdande. De blev lovade att få spela efter Danzigs set, men då började allt plockas ner. Han blev sur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: