Bandfotokatastrofer. Del 9. The end?

Torsdagskväll. Man sitter i soffan och dricker ett glas whiskey samtidigt som senaste plattan med utsökta LUSTRE puttrar på i bakgrunden. Plötsligt ringer telefonen, på displayen kan jag läsa att det är Dr Panzram som ringer. Jag ställer ner glaset på bordet och svarar varpå doktorn väser i andra änden:

Cradleoffilth.com. Nu.

Klick.

Jag loggar in på bandets webbadress och plötsligt exploderar hela universum.

DIMMU BORGIR, förlåt mig. Jag tar tillbaka allt jag skrev om ert senaste bandfoto.

Att CRADLE OF FILTH gett upp helt är ett faktum jag levt med ända sedan de släppte katastrofala ”Cruelty and the Beast”. Att de inte bara gett upp utan även blivit helt jävla galna är ett faktum jag kommer att leva med från och med idag tills den stund min aska sprids för vinden.

Vad i helvetets alla smådemoner tänkte de med när de tog och kanske framförallt godkände följande bild?

Halvmesyren längst till vänster ser ut som att han blivit gruppvåldtagen utav de andra bandmedlemmarna och lommar lakoniskt bort ifrån brottsplatsen med en blick som osar skuld, självförakt och uppgivenhet. Den begynnande flinten och lönnfetheten bidrar även de till hans absoluta förnedring. När artister kommit så långt i karriären att de har rustningar som scenutstyrsel vet man dessutom att musiken kommer suga hårdare än min Hugin Popsy efter att dammsugarpåsen bytts.

Brittiska Galder lyckas ungefär lika illa som norska Galder med att försöka se tuff ut. Ett omotiverat luftpungsgrepp och en idiotisk uppsyn är det bästa han verkar kunna leverera. Jag vet att Dani är den enda originalmedlemmen men jag tycker ändå att ett band som hållit på sedan 1991 borde ha mer rutin och självinsikt. Kan det vara som så att eftersom de inte ser ett skit igenom sina läskiga vampyrlinser så blir det såhär tokigt när de tar på sig kläderna? Stevie Wonder har faktiskt vid närmare eftertanke dykt upp i en och annan diskutabel kostym genom åren. Detta tar dock ändå priset. Brittiska Galders T-shirt är för övrigt mer uttänjd i halsen än min gamla STORM-tröja. En bedrift som inte är att förakta.

Den tvekönade entiteten i mitten klarar sig faktiskt ganska bra i jämförelse med de andra. En nonchalant 94-pose och en sinister uppsyn räcker långt. Synd att de andra fåntrattarna i denna högst tvivelaktiga orkester inte fattat det. Han/hon/den/det ser faktiskt ut att kunna misstas för en medlem i VINTERLAND. Överskattat band för övrigt.

Brittiska Vortex visar här på ett föredömligt vis hur man INTE ska göra en klassisk svartmetallpose. När man plockar osynliga äpplen är det obligatoriskt att man behärskar begrepp som att dyrka döden. I hans fall ser det istället ut som att han med ett charmigt leende visar vägen in i turnébussen för ett par feta svartmetallbrudar med MAYHEM-tröjor. Och då snackar vi inte tröjor med tryck ifrån ”De Mysteriis Dom Sathanas” utan vi snackar hängbröstsvettsframkallande gummitryck föreställandes skivomslaget till genomusla ”Chimera”.

Dani Filth.

Oj.

Oj oj oj.

När Shagrath på fullaste allvar tog på sig en bläckfiskhjälm trodde jag att måttet var rågat. Det var helt fel. Dani tog det måttet och gjorde de så stort att Marianergraven verkar mikroskopisk i jämförelse. Detta kan faktiskt vara slutet för segmentet ”Bandfotokatastrofer”. Hur ska något band någonsin, någonstans, någon gång kunna toppa denna fulländade bedrövelse?

1. Vad fan har han gjort med håret?

Inte ens Claire Wikholm med 1, 5 liter intorkad spya i barret efter en storfylla i Slovenien skulle kunna konkurrera med denna totala frisyranarki.

2. Liksminket.

Paljetter och skokräm. Till och med näktergalen i BRODER DANIEL skulle rynka på näsan åt detta.

3. Vad är det för en jävla min han gör?

Titta på honom. Bara titta på hans ansiktsuttryck. Vad vill han? Det ser precis ut som att han tittar in i en spegel och hinner precis uppfatta vilken fullkomlig idiot han ser ut som innan hans totala hybris tar över och han övertalas att hans nya look minsann är det nya svarta.

Man tycker att band som DIMMU BORGIR och CRADLE OF FILTH under resans gång skulle stanna upp och ta sig en funderare varför så många människor skriker rätt ut när de visar sig på följande vis. Är det någon som på riktigt tycker att sådana här fotografier är coola eller omges de bara utav lismande ja-sägare?

Nä, nu ska jag i vredesmod gå och göra rent i kattlådan. Till och med det pälsförsedda odjuret förstår hur illa det är ställt med dagens ”ledande” svartmetallartister.

/Hatpastorn

17 svar till “Bandfotokatastrofer. Del 9. The end?”

 1. Brukar oftast inte läsa dina inlägg direkt, utan låter dem ligga och jäsa till sig ett par dagar först, men detta var jag tvungen att läsa direkt när jag såg de illavarslande orden ”the end?” i rubriken. Trodde att du hade hittat ett bandfoto så jäkligt att det knockat av dig från internet för gott. Tur att så inte är fallet (även om just detta kanske är potent nog).

  ”Luftpunggrepp” in i SAOL 2011!

 2. Det var fan på håret att fotot fick mig att ge upp helt. Ska bli intressant att se om det går att toppa i framtiden. THE KOVENANT kanske gör comeback? 🙂

  Att mitt rättstavningsprogram inte sa ngt gällande ”luftpungsgrepp” och ”hängbröstsvettsframkallande” är lite av ett mirakel faktiskt.

 3. Hahaha! Helvetes jävlar, jösses och johanna! Anfäkta! Mittåt!

  Dani är fanimig en naturkraft, på ett sjukt dåligt sätt.

 4. Men du, seriöst, lyssna på bitarna från den senaste plattan när du ändå är inne på slemsidan. Och missa för fan inte Danis lilla profil. Gå gärna igenom hela bildgalleriet, det är fullt av episka ögonblick, som detta:

  http://cradleoffilth.com/photo/dani-filth-56?context=user

  Det finns två faser i livet, före man har sett den bilden och efter.

 5. Ja, Kovenant är något som bör grävas upp och skrattas rått åt i all evighet.

  Jag minns en bild där en av Kovenant-medlemmarna hade en rosa rustning i plysch, med stora och styva hornbröstvårtor, allt ackompanjerat av en fruktansvärd backslick med ett schlagerleende som skulle få vem som helst att kräkas.

  Den reaktion som uppstår när man väl ramlar över sådana oslagbara bilder, förutom hysteriskt garv, är givetvis: varför? Vad i helvete tänker vissa människor med? Det är helt obegripligt!

  Tyvärr kan jag inte hitta bilden längre, men här är några andra som var trevliga:

  Hellhammer ser ut som en vilsen mongolkrigare. Jävligt trve!

  Vem fan det här nu än är, så ser han ut som en våldtagen japansk skolflicka.

  Alltså… Vafan? När jag var 16 var Hellhammer lite av min trummisidol, och jag såg alltid lite mellan fingrarna för hans medverkan i det här bandet, men alltså… Nej, mina tonårsminnen är förstörda.

  Här är dessutom ett pojkband från helvetet:

 6. Dani har verkligen lyckats med den där frillan.

 7. leodicaprio4evör Says:

  det roliga är ju att Dani Filth ser ut som adam ant på det foto 😀

  Adam Ant: http://anovelmenagerie.com/wp-content/uploads/2009/11/adamant1981.jpg

 8. Nog för att CoF-fotot orsakar näthinneskador men The Kovenant (som jag lyckligtvis aldrig sett på bild förut) är nog det överjävligaste jag nånsin sett!

 9. Ja du, va i helvete kan man saga efter att ha sett detta? Vilka javla losers!

  Kul blogg forovrigt!

 10. Jag tänker på filmen evolution, där en av snubbarna blir insugen i alien-anuset. Dani ser ut som att det var han och som att han just ska säga: You don’t know what I have seen. Watch clean!

  å andra sidan ser alla bmetal-artister likadana ut. Det är ingen skillnad på detta och Runing Wild. 8)

 11. Han kanske sedan sen tonårstid alltid haft en faiblesse för Edward Scissorhands???

 12. Varför inte köpa nya skivan i någon lp-deluxe-utgåva och få herr filth i ännu en underbar bild: http://www.peaceville.com/cradleoffilth/Peaceville_News_September_vinyl_2010.html
  /shadows

  • Haha, jösses alltså. Vinylerna ser galet påkostade ut, synd att fotografierna får en att begrava ansiktet i händerna och önska att man aldrig skrattat åt bandfotot på ”Dusk… and her embrace”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: